Glossari


Projeccions de població municipal

A partir de les dades demogràfiques més recents (cens de població, moviment natural i moviment migratori), i d'acord amb diferents hipòtesis de caràcter demogràfic, l'Idescat elabora una sèrie de productes estadístics que pertanyen a la categoria de projeccions de població municipal. Aquestes projeccions tenen com a objectiu descriure la possible evolució futura de la població, tant dels efectius totals com a partir de la seva classificació per diferents variables.

Les projeccions de població municipals s'elaboren a partir dels resultats comarcals de les projeccions de població de Catalunya en els 15 anys següents a l'any base, i l'evolució demogràfica dels municipis en els 5 anys anteriors a l'any base.

Aquestes projeccions consten de dos escenaris, diferenciats entre si: l'escenari mitjà i l'escenari padronal.

  • En l'escenari mitjà, la piràmide de partida és la població estimada a 1 de gener de l'any base, calculada a partir de la informació del l'últim cens de població i del moviment demogràfic.
  • En l'escenari padronal, la piràmide de partida és la població del padró d'habitants a 1 de gener de l'any base, amb una correcció en alguns municipis de la població de 0 anys a partir de la Observatori 231 de naixements.

Dins del programa Observatori 231 es mostren les projeccions de població municipal a partir de les variables de sexe i grups d'edat.

L'horitzó temporal de les projeccions és de 15 anys.

La periodicitat de les dades és quinquennal.