Glossari


Població ocupada (EPA)

L'Enquesta de població activa (EPA) és una investigació contínua i de periodicitat trimestral adreçada a les famílies que es fa des de l'any 1964. La finalitat principal és aconseguir dades de la població en relació amb el mercat de treball: ocupats, actius, aturats i inactius.

L'EPA es du a terme sobre una mostra de 65.000 famílies per trimestres, la qual cosa equival a 200.000 persones. El període de referència en què es recull la informació és la setmana anterior a l'entrevista. Els resultats de l'EPA s'obtenen un mes i mig després que hagi finalitzat el treball de camp.

Ocupats: són les persones de 16 anys o més que durant la setmana de referència han estat treballant durant almenys una hora a canvi d'una retribució en diners o espècie, o les que tot i tenir feina han estat temporalment fora del mercat laboral per malaltia, vacances, etc. Els ocupats es divideixen en treballadors per compte propi (ocupadors, empresaris sense assalariats i treballadors independents) i assalariats (públics o privats).

Font: Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), a partir de dades de l'Enquesta de població activa de l'INE